Annonse:
Annonse:
Forumet er ikke optimalisert for visning på mobiltelefoner og nettbrett. ×
Velkommen til Donald.no forum!

Skravlesyk? Har du noe å si, lider du av skriblemani? Skriv, snakk og kvakk med dine Donald-venner!


Søk | Aktive emner

Donaldistposten ekstra nr. 1 - uke 19 - 2012 | Donald Duck & cos historie med i dag! Alternativer
Doffen001
7. mai 2012 16:10:00 Rapporter


Innmeldt: 22.12.2009
Innlegg: 10 840


Til toppen
Donald Duck & cos historieAv: Mikkel.hagen

Donald Duck & co er en ukentlig norsk tegneserie utgivelse med figurene fra Andeby. De mest kjente figurene er Donald Duck og Skrue McDuck. Bladet drives nå av danske Egmont, mot tidligere Hjemmet Mortensen A/S. Hovedredaktør er Marius Molaug. Ansvarlig redaktør er Svein Erik Søland.Det første Donaldheftet i Norge kom i desember 1948. Forsiden er blant de mest kjente motivene i norsk populærkultur, og viser Al Taliaferros Donald med hevet pekefinger foran Carl Barks’ Ole Dole og Doffen på rød bakgrunn. På grunn av papirrasjonering i etterkant av andre verdenskrig var heftet bare på 20 sider, og kun halvparten i farger. Bladet inneholdt blant annet Carl Barks-historien om Donald i det frivillige brannvesen. Prisen på første hefte var 50 øre og det ble en umiddelbar salgssuksess. Originalutgaven i dag er verdt godt over 20 000 KR om det er i god stand og er et ettertraktet samleobjekt.

I 1950 hadde bladet økt til 36 sider, og slik var det frem til 1990. Da det økte til 40 sider, og senere på 1990-tallet til 48 og 62 sider. I 2003 kom det med 68 sider. For og feire “Donald Duck 60 år i Norge” hadde bladet i 2008 100 sider. Men i 2009 ble sidetallet redusert til 52.
Deretter kom bladet Donald Ekstra, som inneholder lange Don Rosa historier, og bladet Donald Duck junior beregnet på små barn.
Oversetter Helene C. Kløvstad har vært viktig. Hun laget et godt språk.


Donaldbladet på 40-tallet

Forsidene

Forsidene på 40-tallet illustrerte ofte guttenes rampestreker mot Donald. Bakgrunnene var detaljerte.

Historiene og figurene
Bladet startet med en 10 sider lang Carl Barks Donald Duck-historie. Resten av bladet var fylt med kortere historier som en med Mikke Mus av Gottfredson og striper med Donald av Al Taliaferro. Hittil var Donald, guttene, Dolly, Mikke, Langbein, Minni, Pluto og Tipp og Topp de vanligste figurene. Men i nummer 6 i 1949 gjorde onkel Skrue sin første opptreden i Norge, men var ikke blidt den vi kjenner i dag. Bestemor Duck begynte også å bli vanlig. Ellers var det vanlig at det ikke var snakkebobler, men fortellerbobler på rim i historiene. Donald og de andre endene hadde lengre nebb enn i dag på denne tiden.


Donaldbladet på 50-tallet

Forsidene

Forsidene var på 50-tallet, nesten alltid tegnet av Carl Barks, og illustrerte morsomme situasjoner gjerne med onkel Skrue. Bakgrunnen var ofte enkel.

Historiene og figurene

På 50-tallet ble figurene Lille-Ulv og Store-Ulv og de andre beboerne i Svartskogen vanlige. Onkel Skrue ble en av hovedpersonene og Indianergutten Hiawatha dukket opp. De lange Carl Barks-klassikerne som “Donald Duck på Grønland” og “På telttur med onkel”, kom i spesialnumre. Også tegneserieversjoner av Disneyfilmer som Bambi og Askepott, kom i spesialblader.Andre ting
Bladet ble økt til 36 sider, og ble en ukentlig utgivelse i 1958. Siden bladet kom vær uke ble det nødvendig med Donaldpermer. Den første Donaldpermen var blå med rød rygg, og var laget av papp med plastrygg. Gjennom tidene har Donaldpermen forandret seg, og i dag er den helt laget av plast og farget rød.
Donald og de andre endene fikk det kortere nebbet som de har i dag.

Høydepunkter

De mest kjente historiene, og flest husker, som kom på 50-tallet, er «Donald Duck og gullhjelmen», «Den lure Onkel Skrue» og «Jul i Pengelens» Alle laget av Carl Barks. Grunnen til at så mange husker Disse historiene er mange. I Gullhjelmen er vikinger hovedtemaet. Donald jobber på Andeby museum og i første rute står et stort vikingskip fra Norge utstilt.
Donald finner et kart til en gullhjelm om bord. Det var vikingen Olav Blåøy som oppdaget Amerika, og den som finner hjelmen blir eier av nettopp Amerika. Donald og guttene må dra for og finne hjelmen for og hindre Stein Blåøy i og ta over Amerika.
«Den lure onkel Skrue» var den første lange onkel Skrue-historien. Skrues personlighet ble fastsatt i denne historien, og vi fikk vite at han var gullgraver i Klondike i sin ungdom. På slutten lurer Skrue pengene sine tilbake fra B-gjengen, som hadde stjålet dem tidligere, ved å lure dem til å stupe ut i pengene. B-gjengen slår seg bevisstløse og Skrue redder formuen.

«Jul i Pengelens», eller «Barnas juletrefest», som den het da den kom ut i 1954, handler om at guttene vil lage en fin julekveld for de fattige barna i Pengelens. Dollys klubb bestemmer seg for å gjøre det, og Donald blir sendt til Onkel Skrue for og hente penger. Ekstra humoristisk er Skrues gjerrighet når pengene tyter ut av Pengebingen da den blir full. Når Skrue skal putte en liten 25 øring i Bingen, sprekker gulvet, og pengene forsvinner i et hull. Guttene finner en inngang til pengene, og får transportert ut litt penger med et leketøys-tog. Barna får juletrefesten, mens Skrue sitter igjen ved hullet inn til pengene, og transporter dem ut ved hjelp av leketøystoget, noe som vill ta elleve hundre år, 16 uker og to dager.

På 50-tallet begynte Ole, Dole og Doffen i Hakkespettene, og steg raskt opp i gradene til 10-stjernes generaler med topphaleluer. Sporhunden general Sniff fulgte også med sammen med Hakkespettboken. Den boken inneholder absolutt alt man trenger å vite. Til og med ordbok for romvesen-språk er skrevet opp der.Her ser vi hvordan plasseringen på halen endret seg.

Det var Carl Barks som gjorde guttene til kloke Hakkespetter, isteden for umulige terrorister som de tidligere var.
Figuren Goggen Skrueløs (senere Petter Smart) dukket opp i nummer 5 1953. Fargene på figurene var litt annerledes en i dag; stripene på Donalds matrosdress var blå, Doles lue var gul, og ikke grønn, og onkel Skrue hadde grønne gamasjer, eller grå, men rød frakk har han alltid hatt. Fargene var klare og flotte, så trykkemaskinene var nok forbedret siden 40-tallet.Donald bladet på 60-talletForsidene.
Forsidene var ofte tegnet av Carl Barks som på 50-tallet og forestilte morsomme sitvasjoner. En ny ting var at forsidene også ilustrerte sener fra ukens fortseteleses historie som du ser på det øverte bladet. Også Store Ulv og de tre små grisene var på forsidene av og til.

Historiene og figurene.
Carl Barks tidligste serier gikk som ønskerepriser men det kom stadig nye serier og med dem nye figurer. I 1963 dukket heksa Magica fra Tryll opp på Skrues kontor for første gang, Super Langbein,Hekla Heks, Ørnulf Ørn, Moby Duck, Spøkelseskladden, Madam Mim ,Klodrik og Raptus Von Rupp dukket også opp i løpet av 60-tallet.


Her ser vi Kinney og Al Hubbards Klodrik.


Andre ting.

Mikke tegneren Paul Murry,s historier kom i bladet. Dette var spenende krim historier.

Myten om at Skrues tiøring bringer lykke kom i Barks historie "Du gode gamle tiøringen min" mange år senere skulle Barks selv avise dette for som vi alle vet Skrue ble rik ved hjelp av hardt arbeid og ikke en lykkebringer.

Høydepunkter.

Historien "Spøkelseskladden vender tilbake" kom i nr.26-29. Dette er den første Spøkelseskladden historien i Norge og Skandinavia også. Den er tegnet av Paul Murry og er en fortsettelses historie på Gotfredsons historie "Mikke Mus lurer Spøkelseskladden" Tegnigene er fantastiske og detaljerte og det er tydelig at Paul Murry likte og lage denne historien. Den starter med at Mikke går forbi Langbeins hus og ser en sikkelse der inne. Mikke løper inn i den tro at det er kladden som har vendt tilbake men det er bare Lanbein som tar på seg nattskjorten. Lanbein slår senere holdet og får en kul. Senere begynner Kladden og rane banker samtidig som han sitter i cellen sin. Poletiet er oppsatt på og fange kladden så Svarte Petter og kupanen Snøfle benytter anlednigen til og rane banker i fred. Kladen fanger dem senere og det viser seg at kladden er Lanbein! Lanbein har svimet rundt og trodd han var Kladden.


Eggmysteriet kom i nr.13-17 1963 og betraktes av mange som den beste Donald historien noensinne. Den er laget av Carl Barks. Kort fortalt Donald jobber som 4 assisterende vaktmester på Andeby museum. Han tørker støv av en firkantet stein som faller i gulvet og knuses som et egg. Etter det man vet, kom «steinen» fra Andesfjellene. Så en ekspedisjon utrustes og sendes til Peru. Donald og nevøene Ole, Dole og Doffen drar på ekspedisjon til de innerste avsidesliggende Andesfjellene. Etter hvert finner de en gjemt dal hvor alt er firkantet, også menneskene. I originalutgaven synger den sørstatshymnen «Dixie», mens i den norske oversettelsen synger han: «På Vossevangen der vil eg bu, der veks det kløver yver heia».

Endene finner raskt ut at firkantfolket snakker nynorsk med preg av «vossamaol». Det viser seg at professor Tron Dreyerdal fra Voss (opprinnelig Rhutt Betlah fra Birmingham) bodde i dalen fra 1863 til 1868. Han lærte firkantfolket å snakke nynorsk med vossedialekt. I tillegg lærte han dem å sette pris på alt som har med Voss å gjøre.

Mens de er i dalen, kalt Gufseplassen, blåser Ole, Dole og Doffen tyggegummibobler, noe som er forbudt på stedet. Det er imot loven å produsere runde ting, og den eneste måten for guttene å unnslippe straff er å blåse firkantede tyggegummibobler. De klarer dette ved å lære firkantede kyllinger å blåse tyggegummibobler, og deretter gjemme dem under genseren og late som om de blåste boblene selv.Historien vakte reaksjoner på grunn av nynorsk bruken i Vivi Aagaards oversettelse siden Donald Duck & co er på bokmål. Da bladet ble lagt ut på Deichmanske Bibliotek, kom det inn flere protester til biblioteket. Av enkelte nynorskfolk ble det tatt ille opp at nynorsk ble skildret som knapt forståelig, og i det i tillegg ble knyttet til et merkverdig folkeslag i avsidesliggende strøk. Lederen for bibliotekets barneavdeling, førstebibliotekar Rikka Deinboll, la nr. 16 og 17 til side, slik at saken kunne behandles av Det rådgivende utvalg for tegneserier i Norge. 24. april ble DRUFTs avgjørelse offentliggjort i norske aviser. Utvalget kom enstemmig frem til at «episodene ikke kan sies å være diskriminerende for noen norsk språkgruppe».

Historien har siden blidt utgitt en rekke ganger og er faktisk den historien som flest husker her i Norge.

Noen av Ulve-historiene (historier om Lille- og Store-Ulv) fra 50-tallet ble trykt opp igjen her en historie av Gil Turner.
Her vil Store Ulv at Lille Ulv skal stjele en melon fra Bamse. Bamse synes synd på Lille Ulv og gir han en melon. På vei hjem ser Lille Ulv en rev som jakter på en kanin. Lille Ulv kaster melonen på den. Da dukker den gode Fe opp og gir han en ny melon. Store Ulv skjønner at en så stor melon ikke kommer fra Bamse så Lille Ulv forteller. Stole Ulv later da som om han har reddet Lille Ulv fra og drukne. Den gode Fe dukker opp og Store Ulv ønsker seg selvfølgelig de tre små grisene. Men han får bare tre sparegriser.

Nummer10-12, Onkel Skrue - Får en Konkurrent
Dette er den første historie Gulbrand Gråstein var med i selv om det i norsk historie er andre gang. Her het han Flintus Gullglans. Skrue beviste her at han er verdens rikeste siden han hadde 10 cm hyssing mer en Gulbrand.

Donald bladet på 70-talletForsidene
Forsidene var nesten alderi tegnet av Carl Barks i denne perioden men en skjelden gang kom det en forside fra mesterens hånd. Nå var det bilder av Petter Smart, Super Langbein, Moby Duck,Skrue McDuck og Donald som var vaneligst på forsiden. Men også Store Ulv dukket opp der av og til.

Historiene og figurene

Carl Barks pensjonerte seg og mange Donaldister er enige om at dette er en mørk periode i D.D & co,s historie. I en liten periode kom det slurvete historier som bare var laget for og selge på Donalds gode navn og rykte. Heldigvis forsvant disse seriene igjen. På 70-tallet kom det også en ny tegner Vicar. Vicar ble den mest produktive tegneren, med over 100.000 historier utgitt.


Skrue og Donald i Vicars strek.

Andre ting

Samleserier med bilder var kjempepopulært. Det fulgte med slike samlebilder hver uke, og de forestilte alt fra dyr, bilder og popstjerner.
I 1973 kom boken Donaldismen av Jon Gisle. Boken analyserer Donald og de øvrige figurene ikke bare endene. Den var starten på den både seriøse og humoristiske forskingen på Andeby.

Høydepunkter

Et av de største høydepunktene på 70-tallet var da Carl Barks historie "Donald Duck på frimerkejakt i Columbia" kom i bladet. Mange undret seg over dette, siden det er en historie fra 50-tallet. Jon Gisle nevner dette i Donaldismen. Dessverre var ikke den yngre klassiske Donaldisme tilbake.Historien handler om at Donald og guttene drar til Columbia for og finne det Magenta røde frimerket (det frimerket var verdens sjeldneste i virkeligheten også). Når de finner det finner de også gullmannen El Dorado. Etter mange strabaser får Anton tak i frimerket og selger det til den distre Dr. Fil. A. T. List. Aldri har Anton vært mer motbydelig enn når han vifter med de hundre tusen han fikk og gliser ondskapsfullt mot Donald og guttene. Senere går Donald og sturer på en bro da han finner albumet med magenta frimerket til Dr. Fil. A. T. List som har lagt det igjen siden han er så distre. Donald gir det tilbake og får 100.000 han også.

Donald bladet på 80-tallet
Forsidene
Mikke Mus var i skuddet og var stadig og finne på forsidene. Siden fikk han sitt eget blad og har måttet overlate hovedrollen til Donald og andre ender. Super-Langbein var ofte på forsiden.

Historiene og figurene
Fant var et vanlig innslag i bladet. Bladet startet som oftest med en historie tegnet av Vicar på 80-tallet. Hubba-Bubba-reklamer var vanlige i bladet.

Andre ting
På hele 80-tallet hadde Donald-bladet en innbrett på baksiden. Den ble brukt til alt fra oppgaver til bilder av popstjerner.

Høydepunkter
Vicars “Ungdomskilden” er en historie mange husker. Historien starter med at Donald siter omtåket i en hagestol da Dolly kommer innom. Ole Dole og Doffen forklarer da at de for noen dager siden dro på jakt etter ungdomskilden. Guttene bestemte seg da for og lure Donald så de satte opp et skilt med teksten “Ungdomskilden” og la luene sine der med 3 egg i. Donald trodde guttene virkelig var blitt egg igjen så han ringte ambulanse, presse og hele sulamitten. Men en av naboene på campingplassen lånte eggene og stekte dem. Donald fikk sjokk og det ble ikke bedere av at guttene kom løpende ut av skogen da. Donald ble da sjokkskadet for en stund.


Donald bladet på 90-tallet
Forsidene
Forsidene forestilte nesten alltid ender. Donald og Onkel Skrue var vanligst på forsiden men Guffen dukket opp av og till også. Forsidene hadde mer detaljerte bakgrunner og var tegnet av mange forskjellige tegnere.

Historiene og figurene
I 1993 ble bladet utvidet til 48 sider og i 1997 ble sidetallet økt til 64 sider. 90-tallet ble innledet med en spennende ny tegner: I nr.1/90 kom historien “Fabelaktig dyreliv” av Don Rosa. Siden kom det mange spennende Don Rosa historier og de fleste mener han er Carl Barks arvtager. I 1997 var det stort jubileum. Onkel Skrue feiret 50 år som figur og det ble feiret med en stor jubileums historie av Don Rosa og gjensyn med Carl Barks historier. Mange mener at perioden 1997-2002 var en glansperiode i bladets historie. I 1998 ble Donald bladet 50 år i Norge og det ble feiret stort.
I 1994 besøkte selveste Carl Barks Norge og samlet enorme skarer av både presse og fans. Carl Barks kjørte også i El tempo gigante sammen med Ivo Caprino og NRK laget et stort program om han Alle elsker Barks tidenes største Donald tegner og forteller. Det dukket også opp en ny Donald tegner ved navn ferioli med en flott tegnerstil som minnet litt om Barks.

Høydepunkter
Det uten tvil største høydepunktet på 90-tallet er Skrue McDucks liv og levnet av Don Rosa som begynte som fortsettelses historie i 1993. Dette er en historie med 12 kapitler og som forteller historien om Skrues liv fra han tjente sin første tiøring til han ender opp som verdens rikeste mann/and. Serien vant mange priser for beste tegneserie det året.


Historien er uten tvil noe at det er en av de beste Donaldtegnerne som har laget.

En annen kjent historie er “Nebbet!” fra 1999 av Daniel Branca. Her er Donald og Dolly på restaurant med nebbete betjening som ler seg skakk av at Donalds nebb liksom er veldig stort. Donald prøver å avkrefte dette men blir bare ledd av så får han det for seg at nebbet vokser for vært minutt som går. Donald må til psykiater og doktoren gir Donald diagnosen “akutt kompleks” Donald prøver også med hypnose til ingen nytte. Så han får en plastisk operasjon. Det Donald ikke vet er at han bare får bandasje rundt nebbet så han tror at han får et perfekt nebb. Alt er bra igjen helt til noen kommenterer føttene hans og da er det i gang igjen.


Donald bladet på 2000-talletForsidene
Forsidene hadde såkalte sidebarer hvor det var bilder av leken og andre ting som var i bladet. Det var ofte forsider tegnet av Don Rosa og hadde da et motiv fra en Don Rosa historie som var med i bladet og av og til noen tegnet av Vicar.

Historiene og figurene

Don Rosa, Vicar og Marco Rotas historier var vanlige. I 2005 kom den første historien fra den norske Donald tegneren Arild Midthun. I dag kommer det minst en Arild historie i måneden.
Andre ting. I 2001 kom boken Carl Barks beste. Boken inneholder de historiene som ansees som Barks beste historier. I 2000 døde Carl Barks 99 år gammel.

Høydepunkter


Det var mange høydepunkter på denne tiden men en av de mest kjente historiene er “Petters første suksess” av Don Rosa. Denne historien fortsetter der hvor Carl Barks “Jul i Pengelens” fra 1954 slapp. Skrue er konkurs siden pengene forsvant ned i en dyp hule og bor hos Donald og guttene. Donald vill ha Skrue ut av huset og når bord lampen blir ødelakt går han til Petter Smart for og få den reparert. Petter som jobber med en tenkeboks snubler og får hodet og lampen oppe i boksen. Lampen blir intelligent og av den lages Lille Hjelper. Det viser seg at Petter kan heve pengene opp av hullet igjen med en ballong gass som samler seg rundt pengene og får dem til og fly opp igjen. Gassen virker litt for bra når pengene flyr opp i bingen igjen så løftes den av grunnmuren, Pengebingen flyr av garde men Lille Hjelper punkterer ballongen og Pengebingen lander på Kornelius Kvakk statuen. Bingen blir satt på riktig plass igjen og Petter og Lille Hjelper starter verkstedet.


Donald bladet i dagForsidene
Arild Mitdhun laget lenge skissene til forsider som andre tegnet men i 2011 begynte han selv og tegne dem. Nå er Arilds forsider meget vanlige.

Historiene og figurene
Mange av de nye historiene er Nederlandske. Det kommer ca. En Arild Mitdhun historie i måneden. I 2011 ble hele Skrues liv serien av Don Rosa utgitt som sommerlesning i tre blader. I 2012 begynte Redaksjonen og utgi “Gull historier” som er gamle Carl Barks klassikere. Figurer som Lille Ulv og Store Ulv var sjeldne.

Andre ting
Sidetallet ble redusert i 2009.


Høydepunktene
Sommeren 2012 kom Carl Barks historien Onkel Skrue Atlantis hemmelighet. Historien er på 33 sider og var aldri tidligere utgitt i ukebladet.
Historien handler om at Skrue er lei av at en person skylder han penger så han sender Donald for å kreve inn pengene. Donald drar men oppdager at han ble sendt for å kreve penger fra seg selv. Donald betaler gjelden til Skrue men han hadde lovet Donald halvparten av fortjenesten og gir han en verdiløs mynt. Mynten viser seg og være verdifull så Skrue bestemmer seg for og gjøre mynten han fikk av Donald til verdens sjeldneste. Han kjøper alle femtiøringene fra 1916 og dumper dem i Atlanterhavet bortsett fra en. Den ene mynten blir uheldigvis kjørt over av en dampveivals så Skrue og nevøene må dykke etter myntene. Myntene havnet utrolig nokk i Atlantis og etter strabaser nede i dypet redder de opp en mynt. Det viser seg til slutt at det bare er en i verden som har råd til mynten og det er en snål fantasillioner ved navn Skrue McDuck.


Her når historien sin midlertidige avsluttning.

Det har vært morsomt og gå igjenom Donald Duck & co sin historie og jeg håper at dere har lært noe nytt. De komplette årgangene har vært til stor hjelp mens jeg jobbet med artikelen. Kildene mine er min private samling og enkelte av bildene er også fra samlingen min.

Signert
Mikkel

Denne utgivelsen er ikke rettet fra og med 60-tallet. Donaldistposten vil heller ikke bli rettet senere. Beklager også for glemsomhet.

Lisell
7. mai 2012 16:13:36 Rapporter


Innmeldt: 24.09.2007
Innlegg: 23 892


Til toppen
Bra!!!

Kalla_Anaka
7. mai 2012 16:14:09 Rapporter


Innmeldt: 03.09.2010
Innlegg: 4 441


Til toppen
Flott!

Sturli99
7. mai 2012 16:45:31 Rapporter


Innmeldt: 26.08.2011
Innlegg: 5 894


Til toppen
Utrolig nice! :)

mikkel.hagen
7. mai 2012 16:45:41 Rapporter


Innmeldt: 25.04.2010
Innlegg: 7 134


Til toppen
Men her mangler stoff fra i dag :/

Spoiler (klikk for å vise)
doffen12345
7. mai 2012 16:52:50 Rapporter

Innmeldt: 12.09.2007
Innlegg: 174 925


Til toppen
Kjempebra jobba! :D
n
7. mai 2012 16:54:16 Rapporter


Innmeldt: 15.01.2011
Innlegg: 770


Til toppen
Doffen001
7. mai 2012 17:11:12 Rapporter


Innmeldt: 22.12.2009
Innlegg: 10 840


Til toppen
[mikkel.hagen wrote:]
Men her mangler stoff fra i dag :/
Takk for at du sa i fra.. Glemte det.. :P

Xearez
7. mai 2012 17:25:36 Rapporter


Innmeldt: 23.02.2012
Innlegg: 2 751


Til toppen
Veldig bra! Helt supert!
Men kunne tatt med litt stoff fra Donald Duck & Co i dag...

Donald | Youtube | Pondus | Andeby | Hotmail | Imagechef | Andenett | Start |

Spoiler (klikk for å vise)


mikkel.hagen
7. mai 2012 17:36:24 Rapporter


Innmeldt: 25.04.2010
Innlegg: 7 134


Til toppen
[Xearez wrote:]
Veldig bra! Helt supert!
Men kunne tatt med litt stoff fra Donald Duck & Co i dag...


Det kommer ;)

Spoiler (klikk for å vise)
ivar.97
7. mai 2012 19:13:59 Rapporter

Innmeldt: 21.12.2008
Innlegg: 129


Til toppen
SUPERT! Bra jobba Mikkel! :D

Med vennlig hilsen Ivar.97
Kvakkerakken
7. mai 2012 20:37:57 Rapporter


Innmeldt: 15.04.2011
Innlegg: 4 529


Til toppen
Kjempebra! Superdupert! Jeg tok meg faktisk tid til å lese hele, og det var en kjempebra utgave! (Hehe, logget inn uten å krysse av "husk meg". Når jeg skulle poste denne kommentaren, var jeg visst brukt for lang tid uten å gjøre noe, så jeg var logget ut xD)

MVH Kvakkerakken,
en hyggelig person som ønsker et godt samfunn på Dono
Danibanani
7. mai 2012 21:19:46 Rapporter

Innmeldt: 12.09.2007
Innlegg: 174 925


Til toppen
Flott utgave :)
panchito
7. mai 2012 21:46:02 Rapporter


Innmeldt: 24.09.2007
Innlegg: 4 533


Til toppen
bra :D

Det er liste over de jeg liker best i bloggen min.
~Sam~
7. mai 2012 21:55:21 Rapporter

Innmeldt: 12.09.2007
Innlegg: 174 925


Til toppen
Supert! :D
OnkelAndrik
7. mai 2012 22:29:03 Rapporter


Innmeldt: 05.02.2012
Innlegg: 507


Til toppen
Bra! :D

Simen_Gåsdal
7. mai 2012 23:08:42 Rapporter

Innmeldt: 12.09.2007
Innlegg: 174 925


Til toppen
Profilbilde mitt kom med :-D
Doffen001
8. mai 2012 07:43:59 Rapporter


Innmeldt: 22.12.2009
Innlegg: 10 840


Til toppen
Takk, takk! :D

mikkel.hagen
11. mai 2012 14:44:04 Rapporter


Innmeldt: 25.04.2010
Innlegg: 7 134


Til toppen
Takk :)

Spoiler (klikk for å vise)
Doffen001
16. mai 2012 17:33:51 Rapporter


Innmeldt: 22.12.2009
Innlegg: 10 840


Til toppen
Sender opp.

Hurtigsvar Gjem hurtigsvar
Du må være innlogget for å kunne svare på innlegg.Gå til forum
Du kan ikke poste nye innlegg i dette forumet.
Du kan ikke svare på innlegg i dette forumet.
Du kan ikke slette dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke endre dine innlegg i dette forumet.
Du kan ikke lage avstemminger i dette forumet.
Du kan ikke stemme i dette forumet.

RSS

Annonse: